Gå videre
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL - BOOK BESØG 20.-21. APRIL HER
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL - BOOK BESØG 20.-21. APRIL HER
Find Murano vaser, bordlamper, plafonder eller loftlamper

Gør Murano til et mindeværdigt rejsemål

Tag til Murano i Italien og oplev det farverige glas helt tæt på fra gaden Fondamenta dei Vetrai, der løber langs kanalen, eller på Museo del Vetro, der huser en enorm samling af Murano glas. En absolut oplevelse, hvis du interesserer dig for glaskunst. 

 

Find Murano lamper, glasvaser og loftlamper hos Copenhagen Venice

 

Tag en dagstur til glasøen i Venedigs lagune

Er du interesseret i at opleve, hvordan glaspusterne stadig i dag arbejder med det historiske håndværk, og se hvordan glaskunst bliver skabt i autentiske omgivelser, er Murano et absolut rejsemål. Du behøver ikke at planlægge din tur til Murano, tværtimod. Det tager ikke mere end 20 minutter at tage den offentlige vandbus fra Venedig til Murano. Øen er langt mindre overrendt end Venedig og har en hel anden ro af netop den grund. Der bor cirka 5.000 på den lille ø og alle mere eller mindre beslægtede med øens anerkendte glaspustere, der tæller navne som Alfredo Barbini, Archimede & Livio Seguso samt Barovier & Toso og mange flere. Listen over glaskunstnere, der har fået deres navn slået fast verden over, er lang.

Murano, øen hvor historie og anerkendt håndværk smelter sammen 

Det var i Venedig, at glaspusterne startede med at have deres tilhørssted, men i takt med den stigende efterspørgsel steg tog arbejdet til og det samme gjorde brandfaren. Det blev derfor forbudt at arbejde med glas, og der blev nedlagt arbejdsforbud i Venedig. I stedet flyttede glaspusterne til Murano, hvor øen stadig emmer af glaspustere og farverigt glaskunst. Du skal derfor heller ikke lede længe efter et sted at se glaspustere over skulderen, og du finder formentligt små værksteder med kun få ansatte, der højst sandsynligt er i familie. Når du har fundet et værksted, bemærker du nok, at det er mændene, der står ved ilden, og kvinderne, der assisterer og hjælper kunder sideløbende. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig i dag. Tag det ikke personligt, hvis du bliver bedt om at komme igen på et aftalt tidspunkt. Det er trods alt en hård og krævende proces at arbejde med glas og et arbejde glaspusterne på Murano værner meget om. Deres glasfremstilling kan være hemmelige metoder gennem generationer, som de ikke er meget for at vise frem, det må vi respektere. Du kan til gengæld finde en workshop at deltage i, hvis du er meget dedikeret, og ellers kan du nemt finde vej til Museo del Vetro, hvor alle de største glaskunstneres er udstillet. Museet er har en enestående samling af glaskunst produceret på Murano af de største og mest anerkendte glaskunstnere gennem tiden. Gør dig selv den tjeneste at besøge museet, for her får du indblik i de glasteknikker, der kendetegner hver kunstner og en samlet oplevelse af det håndværk, du er kommet for at opleve. Smukke lysekroner, med håndlavede prismer og sirligt håndformede afslutninger på hver enkelt arm af lysekronerne, pryder museets lofter. De minder en om, hvor dygtige glaspustere Murano havde dengang og stadig har i dag. Det er håndværk, der stadig eksisterer i dag og med god grund, der er ingen grund til at lave om på traditionerne, når det fungerer. 

Murano er uovertruffen kvalitet og unikt design

I Muranos gader ligger butikker med glas i alle de variationer, du overhovedet kan forestille dig. Du finder alt fra smykker, som øreringe og glaskugler som vedhæng til armbånd, til vaser og glasfigurer, som klovne, og ja, hele dyreriget formet i glas. Der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan finde. Måske vil du bare have oplevelsen med hjem, og så koster det jo heldigvis ikke noget at se med fra gaden. Går du med tanker om at få en lille souvenir med hjem, kan du hurtigt købe dig fattig i de små glasfigurer og andet glaspynt til hjemmet. Husk, at det du finder på øen er nyproduceret. Bevæger du dig rundt på øen, vil du hurtigt opdage, at alt du nærmer dig er en påmindelse om, at Murano er centreret omkring glaskunst. Tæt på kanalen Fondamenta dei Vetra finder du den tidligere kirke Santa Chiara Murano. I dag er kirken et permanent showroom, hvor nyere glaskunst bliver udstillet for turister, og det er muligt at se, hvordan glaskunst bliver fremstillet i deres værksted i kirken mod betaling. 


Læs også 3 tips til at genkende Murano glas
Forrige indlæg Indret med de smukke italienske Murano glasvaser
Næste indlæg 2021: Find inspiration til dine juleønsker