Gå videre
Lager i København åbent denne uge: fre 17/5 (hele dagen), lør 18/5 (10.00-12.00), søn 18/5 (15.00-17.00) og man 20/5 (hele dagen) - Book dit besøg her | Fri fragt med afsendelse hver dag
Lager i København åbent denne uge: fre 17/5 (hele dagen), lør 18/5 (10.00-12.00), søn 18/5 (15.00-17.00) og man 20/5 (hele dagen) - Book dit besøg her | Fri fragt med afsendelse hver dag
Genkend Murano Glas. Vintage Murano glasvase i rød og gul swirl. Smuk vase fra Italien.

3 tips til at genkende Murano glas

Hvordan genkender du originale Murano lamper, vaser og skåle. Her giver vi dig 3 tips til, hvordan du kan se om glasset er autentisk Murano glas eller ej.  

1. Se efter glaspusterens signatur og navn på Murano glas

Start med at se efter en signatur fra glaspusteren. Den nemmeste måde at verificere, om du har fundet Murano glas, er ved at se efter et mærkat. Det er producentens verifikation og signatur for, at du står med Murano glas i hænderne. Der kan stå Vetri Murano, Venice Glass eller noget helt andet. Du kan nemt lokalisere producentens lokation for at se om glasset er produceret på Murano eller i Venedig. Det nemlig ikke Murano glas, hvis det er produceret andre steder. Så kan det i stedet være glas produceret efter samme teknik. Vintage Murano lamper, vaser og skåle kan være svære at finde med mærkat på, og det er heldigvis heller ikke den eneste måde at verificere glasset på, men et godt udgangspunkt.

Vintage Vetri Murano mushroom bordlampe i gul, creme farvet glas. Smuk bordlampe fra Italien.

2. Farvestrålende Murano glas og smukke mønstre

Murano glas er kendt verden over for at være farvestrålende og for at have forgyldninger i glasset. Tager du til selve Murano og Venedig, vil du se farverigt glas i både blå, grøn, rød, orange og kombinationer af farverne sammen stå og pryde butiksruderne. Det er iøjnefaldende glaskunst, og et af de mest tydelige kendetegn. Det kan være en Sommerso vase, hvor teknikken er at sammensætte to eller flere lag af glas i kontrastfarver uden at det farvede glas er i berøring med hinanden. Der skal være klart glas, der adskiller det farvede fra hinanden. Millefiori er en anden teknik, hvor mønsteret, som navnet antyder på italiensk, forestiller små mosaik blomster og gerne i et væld af stærke farver.    

 

Vintage Murano glasskål i grøn med guldmønster

Vintage Murano glasskål med guld

3. Du finder ikke to ens Murano glas

Intet Murano glas er ens, husk det. Så er du i en butik, der sælger Murano glas, vil du nemt kunne holde to lignende vaser op mod hinanden og sammenligne dem. Vaser, der er fabrikeret, kan produceres ens uden at afvige fra hinanden og være identiske ned til mindste detalje, men så er det altså ikke den ægte vare. Det forholder sig helt omvendt med Murano glas. Murano glas vaser, lamper og skåle ligner hinanden og ikke mere end det. Det er håndlavet, så derfor vil der naturligt være afvigelser i enten form, farve og mønster. Det kan være svært at vurdere, hvis du ikke står med det i hænderne, men har fundet det online. Så er det, du må se efter andre kendetegn - gerne de skæve træk, der viser, at glasset er håndlavet. 

 

Vintage Murano væglamper i hvid swirl og messing. Flotte væglamper fra Italien.

 Vintage Murano væglamper

Vi håber, du nu er bedre rustet til at gå på jagt efter den lampe, vase eller skål med murano glas, du drømmer om. Endnu bedre end det, at du også finder den. God fornøjelse.

 Du kan også læse om den ikoniske Murano mushroom bordlampe lige her

 



Forrige indlæg 2021: Find inspiration til dine juleønsker
Næste indlæg Giv en unik Murano lampe i gave til en helt særlig lejlighed