Gå videre
Lager åbent lørdag 20/4 og søndag 21/4 | Fri fragt med afsendelse hver dag | Besøg vores lager mandag - søndag i København | Book besøg her
Lager åbent lørdag 20/4 og søndag 21/4 | Fri fragt med afsendelse hver dag | Besøg vores lager mandag - søndag i København | Book besøg her
2022: De eventyrlige vintage Murano muslingeskåle

2022: De eventyrlige vintage Murano muslingeskåle

Om du bor minimalistisk, i en storm af kunst og farver eller er omgivet af tegn på et langt liv vil de smukke Murano muslingeskåle kunne matches ind. Kendt for deres organiske, nærmest bløde overflade og finurlige udtryk giver de anledning til et smil i hverdagen.

2022: De eventyrlige vintage Murano muslingeskåle | Se dem her

 

Men hvordan genkender du en Murano muslingeskål? 

1. Murano, Cenedese eller Archimede Seguso – Se efter glaspusterens signatur

Start med at se efter en signatur fra glaspusteren. Den nemmeste måde at verificere, om du står med Murano glas, er ved at se efter et mærkat. Det er producentens verifikation og signatur for, at du står med Murano glas i hænderne. Der kan f.eks. stå Murano formia, Cenedese eller Archimede Seguso. Du kan nemt lokalisere producentens lokation for at se om glasset er produceret på Murano eller i Venedig. Det er nemlig ikke Murano glas, hvis det er produceret andre steder. Så kan det i stedet være glas produceret efter samme teknik, men igen, ikke Murano. Vintage Murano muslingeskåle kan være svære at finde med mærkat på, og det er heldigvis heller ikke den eneste måde at verificere glasset på, men et godt udgangspunkt.

Genkend en Murano muslingeskål | Se efter signatur

Eksempel på vintage Murano mærkat, se mere her

2. Eventyrlige former i Murano glas og smukke nuancer

Murano muslinger er kendt for deres fantasifulde former og de helt fantastiske nuancer. Skålene er primært lavet i 70erne i en palette af pastel nuancer. I dag er glasproduktion en stærkt reguleret branche for at passe på glaspusternes helbred, men dengang brugte mange af glaspusterne stærke kemikalier til at indfarve glasset for at opnå de unikke nuancer vi elsker.

Især de vintage Murano muslinger i lyserøde toner vil i dag være noget nær umulige at gengive, da der blev brugt alt fra arsenik til cyanid til at opnå den lysende effekt i de lyserøde toner. Helt særligt for skålene er også deres form og størrelse. Muslingerne leder hurtigt tankerne hen på en kombination af historien om den lille havfrue, 70ernes legende tilgang til indretning og eksklusive cocktail fester.

Det er måske også nogle af grundene til, at de er blevet eftertragtede samleobjekter i dag – du finder ganske enkelt ikke noget lignende.   

Vintage Murano muslingeskål | Indret med Murano skåle

Vintage Murano muslingeskål, se lignende her 

3. Find unikke kendetegn på Murano glas

Murano er et håndlavet produkt og du finder ikke to ens, hav altid det i mente. Befinder du dig i en butik med Murano glas, vil glasset være sammenligneligt men altid have unikke kendetegn. Hver Murano musling bliver mundblæst i en form og kan derfor sagtens variere en smule i størrelse og udtryk. Du finder også ofte, at der er små magiske luftbobler i glasset, som kommer under selve udblæsningen.

Det kan være svært at vurdere, hvis du ikke står med det i hænderne, men har fundet det online. Her må du må se efter andre kendetegn - gerne de skæve træk, der viser, at glasset er håndlavet. 

Vintage Murano muslingeskål | Indret med Murano skåle

Se hele vores udvalg af vintage Murano muslingeskåle her 

 

Indret med Murano muslinger

Indret med Murano muslingeskål | Italienske detaljer i din indretning

Minimalistisk indretning med moderne klassikere matches med unikke vintage Murano objekter, stylet af Nordic Staging 

 

Skab det perfekte nytårsbord med Murano muslinger, skaldyr og østers som set hos @cathdelichtenberg

 

Kender du historien bag den ikoniske mushroom lampe? Læs den her

Forrige indlæg Hvad er Murano?
Næste indlæg 2022: Besøg Venedig og Murano øen med Murano Vintage