Gå videre
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL
Hvad er Murano?

Hvad er Murano?

Murano er en ø beliggende i den venetianske lagune i det nordlige Italien, nær byen Venedig. Øen er kendt for sin lange historie med glasproduktion og er hjemsted for talrige glasfabrikker og kunstneriske værksteder, hvor Murano-glas fremstilles.

Hvad er Murano kendt for? 

Murano har været kendt for sin glasproduktion siden det 13. århundrede, hvor glasmagere blev tvunget til at flytte deres ovne til øen for at reducere risikoen for brande i Venedig. Siden da er Murano blevet centrum for veneziansk glasproduktion.

Murano glas er lavet ved hjælp af en række teknikker, herunder blæsning, støbning og formning. Håndværkere bruger en blanding af silica, soda, kalk og kalium for at skabe glasset og kan tilsætte forskellige mineraler og kemikalier for at skabe unikke farver og teksturer. Murano glas kan findes i en bred vifte af produkter, herunder lysekroner, vaser, skåle og skulpturer og er meget eftertragtet af samlere og kunstentusiaster over hele verden.

Udover sin glasarv er Murano et populært turistmål med en rig historie og kultur. Øen huser flere museer, herunder Glass Museum (Museo del Vetro), som viser historien og kunsten af Murano-glas samt flere kirker, paladser og andre historiske bygninger.

Besøg glasøen Murano ud for Venedig

Hvordan kommer man til Murano øen? 

Murano er let tilgængelig fra Venedig med vaporetto (vandbus) eller privat vandtaxi, og besøgende kan udforske øens kanaler, butikker og værksteder for at opleve skønheden og håndværket i Murano-glas på første hånd.

Oplev autentisk glaspusteri på Murano

Rejser du rundt i Italien eller skal besøge romantiske Venedig, vil vi anbefale samtidig at afsætte en dag til at besøge øen Murano. Beliggende i Venedigs lagune tager det kun 10 min. med vandbussen og er en enestående oplevelse. Øen er overstrøet med små glaspusterværksteder, hvor du for et mindre beløb kan komme ind og opleve dem udføre håndværket. Ofte vil det være en pensioneret Murano maestro som viser, hvordan en vase eller en hest bliver skabt. I samme omgang er det muligt at hjemkøbe en souvenir i glaspusteriets tilknyttede butik. 

For ikke mange år tilbage tilbød rigtig mange værksteder de små forestillinger, men efter nogle hårde år med Corona nedlukning, ingen turister og væsentlig stigning i gaspriser, er det i dag kun få værksteder, som tilbyder disse besøg.  

Det rette tidspunkt for besøg 

Det kan være lokkende besøge Venedig og Murano i de varme sommermåneder, men det er også højsæsonen for turister. Vil du have en autentisk oplevelse gerne uden for mange andre gæster, anbefaler vi at tage afsted i april/maj eller i september/oktober. Allerhelst på hverdage, hvor du kan være heldig næsten at få øen for dig selv. I yderperioderne kan du samtidig være heldig at finde nogle rigtig fine hoteller til særlige priser. Generelt kan det være bekosteligt at besøge Venedig og Murano, da hotelpriserne er steget kraftigt efter Corona. Det samme gælder for byskatten og en del af restauranterne.  

 

Læs mere om at besøge Murano her 

 

Forrige indlæg Læs om glaspustere på Murano øen
Næste indlæg 2022: De eventyrlige vintage Murano muslingeskåle