Gå videre
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL - BOOK BESØG 20.-21. APRIL HER
🌴 FÅ 10% RABAT MENS VI ER FERIELUKKET 8.-18. APRIL MED RABATKODE: FERIE10 🌴 | FRI FRAGT | ORDRER SENDES/KAN AFHENTES FRA 19. APRIL - BOOK BESØG 20.-21. APRIL HER
Arje Griegst for Royal Copenhagen, Tritonstel og Konkyliestel i flot udforming fra den designet af den danske guldsmed og smykkedesigner Arje Griegst.

Om konkyliestellet designet af Arje Griegst for Royal Copenhagen


Arje Griegst og det fantastiske Konkyliestel  

Royal Copenhagen, Konkylie kaffestel af Arje Griegst

Måske Danmarks fantasifulde designer, Arje Griegst

Arje Griegst var dansk guldsmed, billedhugger og designer, der blev særlig kendt for sit smykkearbejde i eget navn, og senere de værker han designede for navne som Royal Copenhagen, Holmegaard og Georg Jensen. 

Da han havde færdiggjort sin uddannelse hos Just Andersen åbnede Arje Griegst eget værksted, hvor han gjorde sig fri af den daværende stil, der var mere stringent. Han skilte sig ud med sine personlige værker, der ændrede ved det meget enkle formsprog. Han brugte ædelsten, perler og guld i kombinationer og mængder, der gjorde smykkerne overdådige. De fleste vil nok se på hans kreationer som smukke kunstneriske værker. Hans design kender ingen grænser. 

Inspirationen fandt han forskellige steder fra. Galakserne og stjernehimlen, Oldtidens Grækenland, og så var der særligt naturen. Bevæger du dig mellem hans værker, er det tydeligt at se, hvordan organiske former og bløde linjer giver associationer til de steder, han fandt inspirerende. Konkyliestellet drager direkte paralleller til havets bølger og konkylier. En anden inspirationskilde var den pompøse og detaljerige stil fra baroktiden. Den overdådige udsmykning fra tiden dengang er tydelig i Arje Griegst design. Intet er overladt til tilfældighederne. Måden Arje Griegst placerer ædelstene og perler på i sine smykker ligner tilfældige tilføjelser, men hver tilføjelse af en enkelt ædelsten og perle er sat velovervejet i kombination med flere, så der til trods for antallet er harmoni i hans smykker. Med et sirligt håndværk skabte Arje Griegst sine kollektioner, og det er kendt, at Cire Perdue var en teknik, han brugte til at skabe sine skulpturer med. 

På den måde arbejdede Arje Griegst sig hen mod de organiske former, der særligt gør sig kendetegnende ved hans design, som har en flydende struktur. Arje Griegst nåede at skabe imponerende værker i sin tid. Han designede blandt andet glasserien for Holmegaard ved navn Xanadu (1977), og så lyder historien, at Arje Griegst fik frie hænder, da han for H.M. Dronning Margrethe 2. designede et diadem (1977). Senere udførte han blandt andet en konkyliefontæne for Tivoli (1989), designede bestikket Spira for Georg Jensen (2002) og skabte lysekroner til Designmuseum Danmarks i deres festsal (2006). 

Om Konkyliestellet for Royal Copenhagen

I 1978 designede Arje Griegst Konkyliestellet for Royal Copenhagen, der blev produceret frem til 1990’erne, hvor produktionen stoppede. Designet består af et kaffe/te- og spisestel, der vel nok er det mest fantasifulde stel lancerede for Royal Copenhagen. Stellet blev oprindeligt lavet med rosa farvet glasur, ved at blande guld i. En dyr fornøjelse og Royal Copenhagen valgte at overgå til hvid glasur.

Originalt vintage Royal Copenhagen Konkylie / Triton komplet kaffestel til 7 personer i rosa porcelæn. Designet af den anerkendte danske juveler og guldsmed Arje Griegst i 1978. Den originale farve er rosa fra 1978 og frem til 1984. Hvorefter det kom i hvid.  Sættet er ikke længere i produktion og er i dag et af de mest efterspurgte udgåede stel fra Royal Copenhagen.

Royal Copenhagen, Konkylie kaffekande af Arje Griegst

 

Et komplet stel eller bare en enkelt sukkerskål fra det smukke Konkyliestel kan være svær at få fingrene i, men er det hele værd at vente på. Du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du vil have stellet stående derhjemme. Der er lavet et begrænset antal, og det bliver kun sjældent sat til salg på auktioner, eller du kan være heldig at finde det hos en privat sælger. Ofte er det en enkelt del fra stellet, som bliver sat til, og sjældent et komplet stel. Prisen er de seneste år steget, som formentligt må tilskrives sønnens arbejde for at vække sin fars værker til live efter hans død. Det har skabt opmærksomhed til Arje Griegst smykkeunivers og skubbet hans navn ud nye ansigter. Arje Griegst design bliver i dag videreført af sønnen Noam Griegst. De finurlige og dog gennemførte smykker i guld og farverige ædelsten har fået en ny tid. Uddannet fotograf er æstetik en naturlig del af Noam Griegst arbejde. 

 

Originalt vintage Royal Copenhagen Konkylie / Triton komplet kaffestel til 7 personer i rosa porcelæn. Designet af den anerkendte danske juveler og guldsmed Arje Griegst i 1978. Den originale farve er rosa fra 1978 og frem til 1984. Hvorefter det kom i hvid.  Sættet er ikke længere i produktion og er i dag et af de mest efterspurgte udgåede stel fra Royal Copenhagen.

Royal Copenhagen, tallerken og kaffekopper, Arje Griegst

Originalt vintage Royal Copenhagen Konkylie (Triton) kaffestel til syv personer. Stellet er 1. sortering og i det oprindelige rosa porcelæn fra 1978, der blev produceret frem til 1984, hvorefter hvid glasur blev anvendt. Konkyliestellet er i dag et af de mest efterspurgte udgået stel fra Royal Copenhagen. 

 

Originalt vintage Royal Copenhagen Konkylie / Triton komplet kaffestel til 7 personer i rosa porcelæn. Designet af den anerkendte danske juveler og guldsmed Arje Griegst i 1978 (særudgave i rosa blev lanceret i 1984). Sættet er ikke længere i produktion og er i dag et af de mest efterspurgte udgåede stel fra Royal Copenhagen. Stellet er i perfekt stand og alle dele er 1. sortering. Inkluderer Kaffekande Konkylie bonbonniere / sukkerskål Flødekande kopper kagetallerken

Royal Copenhagen, Kaffestel, Arje Griegst

Originalt vintage Royal Copenhagen Konkylie / Triton komplet kaffestel til 7 personer i rosa porcelæn. Designet af den anerkendte danske juveler og guldsmed Arje Griegst i 1978 (særudgave i rosa blev lanceret i 1984). Sættet er ikke længere i produktion og er i dag et af de mest efterspurgte udgåede stel fra Royal Copenhagen. Stellet er i perfekt stand og alle dele er 1. sortering. Inkluderer Kaffekande Konkylie bonbonniere / sukkerskål Flødekande kopper kagetallerken  Royal Copenhagen, Kaffekande, Arje Griegst

Selvom Arje Griegst designede Konkylie som et komplet stel for Royal Copenhagen, bliver det i dag for det meste solgt i enkeltdele. Er du så heldig at få sukkerskålen eller en tallerken hjem, er det selvfølgelig svært at dække op til gæster, men det gør måske ikke så meget. Du kan i stedet bruge sukkerskålen som opbevaring til smykker eller tallerken som et lille fad til servering. Lad det få en naturlig plads i hverdagen og lad det være brugbart.

Er du interesserede i at få fingre i Arje Griegst enestående stel, finder du sovsekanden fra spisestellet her hos os. 

Arje Griegst Royal Copenhagen Konkylie sovsekande i hvid glasur fra 1970erne.

 Royal Copenhagen, sovsekande, Arje Griegst

 

 

Forrige indlæg 2022: Besøg Venedig og Murano øen med Murano Vintage
Næste indlæg 2022 Guide: Brug Murano plafonder i din indretning